EU herhaalt onvrede met Italiaans begrotingsvoorstel

Italiaanse rentes halen de schouders op

Flag EU

Gisteren kwamen de ministers van Financiën uit de Eurozone samen in Brussel om een stand van zaken te bespreken omtrent de Europese begrotingsvoorstellen. Italiaans Minister van Financiën Tria was opnieuw het middelpunt van de aandacht, dat is geen verrassing. De overige ministers van financiën herhaalden hun onvrede met het Italiaanse begrotingsvoorstel, opnieuw geen verrassing. Ze drongen er bij Tria op aan om de onderhandelingen met de Europese Commissie verder te zetten om zo tot een beheersbaar begrotingstekort te komen. Daarvoor moet Italië enkele (drastische?) aanpassingen maken. De kans dat Italië effectief inbindt, is eerder klein. Italië kreeg drie weken de tijd om een nieuw voorstel uit te werken en die deadline verloopt al komende dinsdag (13 november). Afwachten dus met welk voorstel de Italianen dinsdag richting Brussel trekken.

Ondertussen reageren de Italiaanse rentes niet al te sterk op een waarschuwing meer of minder. De Italiaanse 10-jaarsrente is sinds haar nieuwe piek midden oktober aan een neerwaartse beweging begonnen. Sinds vorige week stabiliseerde rente rond een nog steeds zeer stevige 3.4%. Enkel een nieuwe doorbraak, beide partijen die tot een overeenkomst komen, kan die rentes opnieuw richting de niveaus van de zomer duwen (2.8%-3.2%). Een nieuwe ontgoocheling kan de Italiaanse rente opnieuw een duwtje hoger geven.
 

Figuur -

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere apps:

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.