China overweegt tariefverlaging op Amerikaanse auto-import

De markten: kort op de bal

Opsteker voor beurzen

Flag trade war

Is een nieuwe stap gezet richting handelsvrede tussen de VS en China? De Chinese regering bespreekt een voorstel tot verlaging van de importtarieven van 40% tot 15% op Amerikaanse wagens. Amerikaans president Trump tweette dit bericht reeds na zijn ontmoeting met Chinees president Xi Jinping in Buenos Aires vorig weekend, maar het wordt nu voor het eerst langs Chinese kant bevestigd. We blijven natuurlijk voorzichtig, het blijft immers een voorstel. Toch kan dit gelden als een sterk signaal. De laatste dagen stond de relatie tussen China en de VS nochtans op een laag pitje. Investeerders zagen de Canadese arrestatie van de Huawei CFO, met de VS vragende partij tot uitlevering, als een teken dat de nieuwe staakt-het-vuren maar weinig om lijf had. Beurzen kenden één van hun slechtste weken sinds lang, terwijl rentes uit de kernlanden (VS, Duitsland) belangrijke steunniveaus testten.

We kregen gisteren al een voorzichtig herstel op de Amerikaanse beurzen. Vandaag zet die trend zich verder in Europa, zonder enige echte aanleiding. De VS/Chinese opsteker geeft het risicosentiment nog een extra duwtje in de rug. Europese aandelenmarkten noteren met winsten die variëren tussen 1.0% en 2.0%. Ook de Amerikaanse 10-jaarsrente veert terug op en noteert momenteel rond 2.88%. Breien Amerikaanse investeerders nog een vervolg aan dit prematuur herstel?
 

Figuur - DAX index veert terug op 

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere berichten uit de markten

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.