Britse MinFin slaat stoere toon aan

De markten: kort op de bal

Pond vreest (nog) moeilijke(re) onderhandelingen

Flag UK

De Chancellor of the Exchequer, ofte de minister van Financiën, Sajid Javid wond er tijdens een interview met de Financial Times gisteren geen doekjes om. Het VK laat zich niet dicteren door de EU en wil breken met de Europese regels. Dat betekent geen eenheidsmarkt noch een douane-unie, aldus Javid. Wat dan wel staat open voor discussie, maar die gesprekken mogen in ieder geval niet langer duren dan de huidige deadline van 31 december 2020, klonk het verder. Boris Johnson voerde de forcing met Europa nog verder op. Volgens Britse media is de premier van plan om de handelsgesprekken met de VS volgende maand al formeel te openen. Hij neemt daartoe de nodige voorbereidingen. De demarche wordt door de EU, waartoe het VK tot nader bericht nog steeds behoort, maar koeltjes onthaald.

Het pond is vanmorgen een van de zwakkere leerlingen van de klas. De timing in het hele brexitproces is uiterst krap. Een volwaardige handelsdeal in minder dan één jaar uitwerken blijft een bijzonder ambitieuze opdracht, zelfs als beide partijen van goede wil zijn. Maar het mag duidelijk zijn dat de laatste ontwikkelingen op z’n minst gezegd niet echt bijdragen tot een constructieve setting. EUR/GBP nestelt zich tot halverwege 0.85/0.86, komende van 0.852 afgelopen vrijdag. Cable (GBP/USD) dipt onder de 1.30.
 

EUR/GBP

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere berichten uit de markten

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.