Handelsakkoord zorgt voor euforie

De markten: kort op de bal

Beurzen en rentes veren op. Wisselmarkt (USD) toont een meer verdeeld beeld.

vlagecBull

De Amerikaanse beurzen verkenden gisteren nieuwe recordhoogten. De beursrally startte tijdens de eerste persconferentie van ECB-topvrouw Lagarde, maar het was iemand anders die met de eer mocht gaan lopen… Amerikaans president Trump. Op een manier waarop hij geen gelijke kent, één rake tweet, ontlokte hij euforie op de markten. “Getting VERY close to a BIG DEAL with China. They want it, and so do we”. Vooral het tweede deel sprong in het oog. Tot voordien klonk het credo van Trump steevast: China wil ten alle koste een akkoord, terwijl wij (de VS) tijd hebben om het onderste uit de kan te halen. De timing van de tweet is ook niet onbelangrijk: zondag zouden geplande verhogingen van invoertarieven op Chinese goederen ingaan. Na Trump’s tweet zoemde het in de wandelgangen in Washington een bevestigend geluid. Volgens betrokkenen zou het handels(deel)akkoord vandaag uit de doeken worden gedaan. Het akkoord omvat onder meer een Chinese belofte om meer Amerikaanse landbouwproducten te importeren. Behalve de beurswinsten, zaten de Amerikaanse en Duitse rentes ook in de lift. In de VS stegen ze tot 10 basispunten. De Amerikaanse 10-jaarsrente testte de bovenzijde van het zijwaartse handelskanaal, rond 1.94% (zie grafiek). De beweging op de wisselmarkt was opnieuw uiterst beperkt. EUR/USD daalde marginaal richting 1.11. Vanochtend kwam er dankzij de Britse verkiezingsuitslag wel een test van 1.1179 weerstandsniveau.

Amerikaanse 10-jaarsrente test 1.94% weerstand

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere berichten uit de markten

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.