Olie zakt verder door naar laagste peil sinds eind 2017…

De markten: kort op de bal

… en sleurt de euro mee in het bad (?)

vlagecolie

De olieprijs blijft verder kelderen. Deze voormiddag tikte het zwarte goud net niet de kaap van $60/v. (Europese Brentolie) aan. Een vat ruwe WTI-olie (de Amerikaanse standaard) dipte onder $52/v. Een specifieke verklaring voor de plotse duik van zojuist is niet meteen voorhanden. Volgens sommige analisten gaat het om een eerder technisch geïnspireerde beweging. De olieprijs gaat al enkele weken stevig onderuit. De markt vreest voor een overaanbod in een afkoelende globale economie. Sinds de piek begin oktober ging al ongeveer een derde van de prijs verloren.


Opvallend: de euro kreeg een (tweede) tik op hetzelfde moment. De Europese eenheidsmunt stond eerder vandaag al onder druk na barslechte PMI’s. Bedrijfsleiders wezen onder meer op een afgenomen globale vraag als verklaring voor het afbrokkelend optimisme. Is de dalende olieprijs hiervan de bevestiging? Het legt in ieder geval de vinger op de pijnlijke wonde en dat was voor eurobulls voldoende om de handdoek in de ring te gooien. EUR/USD verloor verder terrein en stabiliseert voorzichtig momenteel rond 1.134. De eerstvolgende belangrijke weerstand situeert zich rond 1.13 (augustus-low).
 

Figuur - EUR/USD: sleurt dalende olieprijs euro mee in het bad?

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere apps:

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.