Markt gevoelig aan nieuws over brexit, handel en Duitse fiscale stimulus

De markten: kort op de bal

Duitse 10-jaarsrente test -0.41%

vlagecOpening

Sinds gisterenavond verschoof de vibe rond dé twee geopolitieke hangijzers – brexit & de Sino-Amerikaanse handelsrelatie – in een verschillende richting. Volgens Europese topfunctionarissen zitten de gesprekken tussen de EU en het VK nu echt in de laatste rechte lijn. Een brexitdeal op de EU-top van morgen is plots geen utopie meer. Let wel: een deal moet daarna nog steeds worden goedgekeurd door het Britse parlement. De daling van EUR/GBP bereikte met een koers van 0.8626 het laagste niveau sinds mei. De Europese en Amerikaanse beurzen sloten tot 1% hoger af en Amerikaanse/Duitse rentes stegen tot 4 basispunten. De Duitse 10-jaarsrente testte het belangrijke -0.41% weerstandsniveau een eerste keer.


De sfeer sloeg om tijdens de Aziatische handelsuren. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden keurde steunende wetgeving omtrent de protestacties in Hong Kong en Canada’s houding in het schandaal met de CFO van Huawei goed. China zinspeelde onmiddellijk op wraak als de wetgeving volledig door het Congres geraakt. Rentes en beurzen verloren een stuk van het gewonnen terrein gisteren.


Vanochtend kaapt zowaar een ander thema de headlines. De Duitse CDU-partij zou bereid zijn om de “Schwarze Null” op te geven als de economische contractie aanhoudt. Concreet betekent dat bereidheid tot fiscale stimulus om de groei te ondersteunen. De reflatietrade indachtig stijgen rentes, beurzen en de euro opnieuw. De Duitse 10-jaarsrente botst opnieuw tegen -0.41%. EUR/USD vat post boven 1.1050. De Duitse DAX is de beste leerling in de Europese beursklas en wint 0.3%


Risicosentiment omtrent deze drie thema’s zal de rest van de handelsdag, -week, -maand blijven domineren.
 

Duitse 10j rente test -0.41% weerstandsniveau

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere berichten uit de markten

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.