Constructief topoverleg zet de toon op de markten

De markten: kort op de bal

markten ontvangen een injectie van hoop

vlagecOpening

Beleggers kunnen weer (even) rustig ademhalen. Een positieve tweet van Amerikaans president Trump en ‘constructieve’ gesprekken tussen Brits premier Boris Johnson en zijn Ierse tegenhanger Leo Varadkar voeden de hoop op een doorbraak in de handels- en brexitimpasse. De recessievrees die de voorbije dagen domineerde, verschuift naar de achtergrond.

Doorbraak in de Sino-Amerikaanse handelsbesprekingen? Aan het begin van de week zag het er niet goed uit voor de handelsgesprekken. De markten zagen de handelsbui opnieuw hangen nadat de spanningen tussen de VS en China recent fors opliepen. Een tweet leidde markten gisteren echter naar winst. Amerikaans president Trump laat weten dat de Sino-Amerikaanse handelsbesprekingen “zeer goed” zijn verlopen en dat hij vandaag handelsgezant Chinese vicepremier Liu He ontmoet. Het nieuws voedde voor de zoveelste keer de hoop op een doorbraak en zet(te) de beurzen op winst. Alles kleurt groen: Europese aandelen en futures op Amerikaanse beurzen stegen op het groeiend optimisme, rentes houden vast aan de winsten van gisteren.

Openen “constructieve” gesprekken tussen Johnson en Varadkar dan toch de deur naar een Brexit-deal? Beide premiers suggereerden in ieder geval dat een overeenkomst nog steeds mogelijk is. De mogelijke doorbraak klonk voor de markten als muziek in de oren en droeg verder bij tot het algemeen positief risicosentiment. Sterling won fors terrein.

Toch een wolkje aan de lucht. Olieprijzen schoten hoger nadat een Iraanse olietanker in brand vloog na een explosie in de Rode Zee nabij de Saoedi-Arabische haven van Jeddah. Iran beschuldigt Saoedi-Arabië van een aanval en zo lijken geopolitieke spanningen tussen Midden-Oosterse grootmachten opnieuw op te laaien. Beleggers laten het evenwel voorlopig niet aan hun hart komen. De goede afloop van het topoverleg (VS/China en EU/VK) domineren vandaag.
 

Duitse Dax veert op

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere berichten uit de markten

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.