Positief risicosentiment zet zich voort op Europese aandelenmarkten

Na Amerikaanse en Chinese beurzen, nu ook Europese aandelen in het groen

Flag EU

Nadat de ontgoochelende groeicijfers uit de EMU nog een rem zetten op het beursherstel, waren de Amerikaanse beurzen gisteren wel optimistischer gestemd. Ze sloten de handelsdag af met winsten rond 1.5%. Dat verbeterde risicosentiment zet zich vandaag verder op de Aziatische markten. Ondanks zwakkere cijfers (ontgoochelende PMI’s in China en een daling in de Japanse industriële productie) sloten alle Aziatische indexen af in het groen. Japan presteerde het sterkst, met winsten groter dan 2%. Schrik voor een globale groeivertraging leidde onlangs nog tot een stevige beurscorrectie. De slechte groeicijfers van deze morgen hadden een reden kunnen zijn om de beurzen opnieuw wat dieper te duwen. Nu dat niet het geval is, vermoeden we dat er stilaan voldoende slecht nieuws in de prijzen is verdisconteerd.


Europese beurzen stijgen gezwind mee vanochtend. Na het eerste uur handel gaan alle Europese beurzen gemakkelijk 1% tot 2% hoger. Het verbeterd beursklimaat zorgt ook voor hogere Europese rentes. Ondertussen testte de handelsgewogen dollar het 2018-hoogtepunt van 97. Het positieve beursklimaat en gebrek aan ander nieuws, verhinderen voorlopig een breuk hoger. De dollar komt daardoor een beetje terug op zijn stappen en verliest terrein. EUR/USD profiteert mee en kon opnieuw wat opveren, weg van het belangrijke 1.1301-niveau. Tenzij de Europese inflatiecijfers straks ontgoochelen, verwachten we dat dit steunniveau op korte termijn zal standhouden.
 

Figuur - Handelsgewogen dollar breekt niet door 97-niveau en verliest opnieuw terrein.

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere apps:

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.