Australische inflatie versnelt iets meer dan verwacht

De markten: kort op de bal

Aussie dollar onderbreekt verliesreeks

flag australia

De Australische inflatie versnelde tijdens het tweede kwartaal tot 0.6% kw/kw (1.6% j/j). Dat is iets meer dan verwacht (0.5%, 1.5%). De stijging komt op het conto van voeding en energie maar ook onderliggende ‘kern’componenten (recreatie en cultuur, huishoudtoestellen) droegen een steentje bij.

De Australische centrale bank (RBA) verlaagde in juni en juli de rente telkens met 25 bpn tot 1%. Ze liet bovendien duidelijk verstaan dat ze nog verder in de rente kan knippen “indien nodig”. De aanhoudende handelsonzekerheid, een eerder zwak arbeidsrapport in juni (toegegeven, na twee sterke maanden) en het afbrokkelend PMI-bedrijfsvertrouwen suggereerden dat een volgende renteverlaging er eerder vroeger dan later zou komen. De Australische dollar verloor recent dan ook verder (fors) terrein. AUD/USD naderde een belangrijke steunlijn rond 0.686. Deze inflatiecijfers blijven dan wel beneden de 2-3%-doelstelling van de bank, ze zaaien niettemin twijfels over een bijkomende renteknip. De markt schroeft die kans na de publicatie terug tot ongeveer 6% (komende van bijna 30%) voor de augustusvergadering. De Aussie dollar reageert overeenkomstig en veert op van het technisch steunniveau tot kortbij 0.69.
 

AUD/USD

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere berichten uit de markten

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.