Brexitonzekerheid houdt pond vandaag waarschijnlijk in het defensief

De markten: kort op de bal

Gevoeligheid op andere markten neemt af

Flag UK

De Amerikaanse beurzen slaagden er gisteren in om een slechte start om te zetten in winsten van 1% en meer. Daarmee komt een eind aan 5 opeenvolgende dagen met verliezen. In Azië zet die trend zich door, met uitzondering van Japan. Daar speelt de sterkere yen waarschijnlijk parten.

De economische kalender bestaat vandaag uit industriële productiecijfers in de VS en finale inflatiecijfers in de EMU. De kans dat markten hier opgewonden van geraken is eerder klein. De intriges in de Britse politiek trekken waarschijnlijk de meeste aandacht. May’s conservatieve partij implodeert. De hamvraag luidt of voldoende pro-brexit tories bereidt zijn hun leider Jacob Rees-Mogg te volgen. Hij stuurde gisteren een brief om een motie van wantrouwen te vragen. Als minstens 47 andere tories in de pen kruipen, is de motie een feit. De inzet is natuurlijk zeer hoog. Als May alsnog overleeft staan de meest conservatieve brexiteers immers buitenspel. Het huidige akkoord heeft trouwens amper kans op slagen. De Noord-Ierse DUP, die May aan meerderheid helpt in het House of Commons, zei gisteren tegen het akkoord te zullen stemmen. Eerder zei de oppositie Labour-partij hetzelfde. Onzekerheid over hoe de politieke dominosteentjes exact zullen vallen, houden het pond waarschijnlijk onder verkoopdruk. EUR/GBP kan verder stijgen richting de 0.9050-zone, de bovenkant van het zijwaartse trendkanaal van de voorbije maanden. De brexitonzekerheid vertaalde zich gisteren ook in gevoelig lagere Duitse rentes en problemen voor de Europese beurzen. Op de wisselmarkt profiteerden de traditionele veilige havens (USD, JPY) amper. We denken dat de gevoeligheid van andere markten aan brexit verder zal afnemen.
 

EUR/GBP: nieuwe stijging richting 0.9050 in de maak?!

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere apps:

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.