VS legt in mei sterke kleinhandelscijfers voor

De markten: kort op de bal

Dollar en Amerikaanse rentes krijgen duwtje in de rug

Flag US

De kleinhandelsverkopen in de VS overtreffen in mei de verwachtingen. Amerikaanse consumenten gaven in mei zo’n 0.5% m/m meer uit. Dat is nipt onder de lat (0.6%) maar gaat gepaard met een opwaartse herziening van -0.2% tot 0.3% voor april. Gefilterd voor wagens en energie groeiden de kleinhandelsverkopen met 0.5% m/m (0.4% verwacht) in mei. Ook in deze categorie werd het aprilcijfer opwaarts bijgesteld (0.3% i.p.v. -0.2%). De controlegroep, een graadmeter voor de consumentenbestedingen in het Amerikaans BBP, dikte met 0.5% m/m aan waarbij het finale cijfer voor april werd bijgeschaafd tot 0.4% (0.0% eerder).

Degelijke cijfers, dus. Die zijn ook de markten niet ontgaan. EUR/USD helde doorheen de dag al lichtjes over in het voordeel van de dollar. Deze data leggen het koppel vandaag allicht in een definitieve plooi. EUR/USD verliest verder terrein tot ongeveer 1.125 (vs. 1.128 bij opening). De Amerikaanse tienjaarsrente wist alle eerdere verliezen uit en noteert ongeveer aan 2.09%. Straks volgt nog het consumentenvertrouwen (U. of Michigan). Daarna is het vooral aftellen tot de Fed-beleidsvergadering volgende week woensdag.
 

Figuur - EUR/USD

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere berichten uit de markten

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.