Britse PMI’s herstellen voorzichtig...

De markten: kort op de bal

… en spreken de Bank of England alvast niet tegen

Flag EU

De Britse PMI’s voor de maand april vallen net boven de verwachtingen uit. Het vertrouwen in de dienstensector nam toe van 48.9 in maart (het laagste niveau in anderhalf jaar) tot 50.4, boven de verwachtingen (50.3). Het klimt daarmee opnieuw boven de 50-grens, die groei scheidt van contractie. Grootste bijdrage komt van de deelcomponent ‘nieuwe ondernemingen’, die stijgt van 48.4 tot 49. Het blijft wel voor de vierde opeenvolgende maand in contractiemodus. Op woensdag kromp het bedrijfsvertrouwen voor de verwerkende nijverheid echter van 55.1 in maart tot 53.1 in april. Gisteren zagen we de PMI voor de bouwsector licht opveren tot 50.5, beter dan de 49.7 in maart. Dat brengt het hoofdcijfer, die de drie deelcomponenten samenvat, op 50.9 in april. Dat is meer dan de perfecte stilstand van maart (50.0).

Het cijfer presteert dus marginaal beter dan wat analisten hadden vooropgesteld. Het spreekt daarmee de voorzichtig optimistische taal gisteren van Bank of England gouverneur Carney alvast niet tegen. De uitkomst presteert te kort bij de analistenlat, waardoor de marktimpact zeer beperkt blijft. Het pond verliest zelfs marginaal terrein op het nieuws. EUR/GBP blijft hangen rond 0.8575.

Figuur - EUR/GBP

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere berichten uit de markten

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.