Brexitakkoord in aantocht?

De markten: kort op de bal

Britse regering verwacht vandaag nog een akkoord met de EU

Flag UK

We zagen vandaag reeds een positievere berichtgeving omtrent brexit. Verschillende media berichtten dat de onderhandelingen in de laatste rechte lijn zitten. May verkondigde gisteren dat “the endgame’ of slotfase van de onderhandelingen werden ingezet. Haar rechterhand en schaduwpremier Lidington zei vanmorgen op de BBC dat een akkoord mogelijk was binnen 24 tot 48 uur. Gelijkaardig gestemde berichten kwamen vandaag binnen, veelal eerder vaag dan concreet. Tot nu. Volgens Britse media vroeg premier May haar kabinet om ‘standby’ te blijven om een akkoord over de Ierse grenskwestie te tekenen, want het VK staat op het punt om een (technisch) akkoord te bereiken met de Europese Unie.

Toch blijven we voorzichtig. Vorige maand lag er een gelijkaardig akkoord op tafel, maar brexit minister Dominic Raab verwees dat toen meteen naar de prullenmand. Volgens hem was het de moeite niet om het voor te leggen aan het kabinet, sinds het onacceptabel is. Afwachten dus of het (eventuele) akkoord deze keer wel richting Londen vertrekt. Dat kabinet komt morgen sowieso samen, ongeacht of het VK en de EU een akkoord vinden.

Investeerders krijgen meer en meer vertrouwen in een deal, wat zich vertaalt in een sterker pond. EUR/GBP verloor afgelopen dagen al terrein, maar vandaag schakelt een versnelling hoger. Het muntenpaar brak door het 0.87 niveau en lijkt daar (minstens tijdelijk) stand te houden.
 

Figuur - EUR/GBP vat post onder 0.87

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere apps:

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.