Marktsentiment veert terug op na gerucht

De markten: kort op de bal

VS bespreekt al dan niet tariefverlaging op Chinese import

Flag EU

Amerikaanse beurzen noteerden gisteren reeds met lichte winst toen de Wall Street Journal beweerde dat minister van Financiën Steven Mnuchin overweegt om de handelstarieven op Chinese import te verlagen. Het nieuws werd snel de kop ingedrukt door de Amerikaanse schatkist, maar investeerders ontvingen de Amerikaanse bereidwilligheid met open armen. Aandelen en rentes kropen nog wat hoger. De belangrijkste Amerikaanse indices wonnen tot 0.75% en de rentes stegen tot 3.5 basispunten.

Het gerucht zorgt er ondertussen ook voor dat de meeste Aziatische beurzen momenteel winst laten optekenen. China presteert niet verassend het sterkst. Het optimisme neemt toe in de aanloop naar de high-level onderhandelingen in Washington eind deze maand. Dan zakt onder meer vice-premier Liu He af naar Washington. We verwachten een positieve opening in Europa. Dat verbeterde risicosentiment kan de rentemarkten in principe verder ondersteunen, al zijn er twee factoren die de balans in evenwicht doen hellen. Om te beginnen staat in de VS een lang weekend voor de deur staat (Martin Luther King Day op maandag). Investeerders verkiezen dan doorgaans om wat voorzichtigheid in te bouwen. Daarnaast kunnen Amerikaanse industriële productiecijfers en een indicator van de Universiteit van Michigan die peilt naar het consumentenvertrouwen ontgoochelen. Op de wisselmarkt zou deze combinatie van factoren wel een duidelijk signaal geven: een zwakkere dollar.
 

Figuur - Amerikaanse 10-jaarsrente

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere berichten uit de markten

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.