Positief sentiment raast door aandelenmarkten

Kunnen Europese aandelen de rally van in de VS volgen?

Flag US

De financiële markten bleven in de aanloop van de tussentijdse verkiezingen in de VS eerder in het defensief. Het verwachte scenario, een democratische overwinning in het Huis van Afgevaardigden, kwam uiteindelijk uit. Republikeinen verstevigden hun meerderheid in de Senaat. Investeerder malen niet om een ‘split Congress’. Nu de politieke kaarten op tafel liggen, groeide de risico-appetijt bij investeerders. De beurzen schoten de hoogte in nadat ze eerder al terrein herstelden van de oktobercorrectie. Europese indices schoven gisteren gestaag hoger om af te klokken op winsten van om en bij de 1%. Amerikaanse aandelen deden nog beter met winsten groter dan 2% en beleefden de beste handelsdag na een tussentijdse verkiezing sinds 1982. De Nasdaq (+2.64%) spande de kroon.


Vandaag konden Aziatische markten deze lijn niet geheel doortrekken. Met uitzondering van China, noteren alle Aziatische aandelenindices in het groen, zij het een pak bescheidener dan Wall Street. Enkel Japan kan volgen, daar worden winsten opgemerkt tussen 1,5%-2,0%. De zwakkere yen doet hier haar duit in het zakje. Europese beurzen starten goedgezind en noteren op dit ogenblik ongeveer 0.5% hoger. De Duitse 10-jaarsrente stijgt gestaag richting 0.50%.

De Amerikaanse dollar en Amerikaanse rentes verloren aanvankelijk terrein na de resultaten, maar de beweging liep al snel vast. EUR/USD houdt momenteel rustig stand boven het 1.14 niveau.

 

Figuur - Nasdaq klimt 2,64% hoger na verkiezingsresultaat

Bron: Bloomberg

Disclaimer:

Deze publicatie vormt een algemene duiding van de financieel-economische actualiteit op korte termijn en kan niet beschouwd worden als onderzoek op beleggingsgebied. Deze publicatie kan evenmin worden beschouwd als beleggingsadvies of als beleggingsaanbeveling met betrekking tot de beschreven financiële instrumenten en houdt op geen enkele wijze een beleggingsstrategie in. Deze publicatie maakt een kleine niet-geldelijke tegemoetkoming uit die ook gratis ter beschikking wordt gesteld van het publiek.
De informatie opgenomen in deze publicatie mag op geen enkele manier gepubliceerd, herschreven of heruitgegeven worden in eender welke vorm. KBC Bank NV heeft beroep gedaan op de door haar betrouwbaar geachte bronnen voor de informatie opgenomen in deze publicatie. De accuraatheid, volledigheid en tijdigheid van de informatie wordt evenwel niet gegarandeerd. Er wordt niet gewaarborgd dat de voorgestelde scenario’s, risico’s en prognoses de marktverwachtingen weerspiegelen noch dat ze in realiteit tot uiting zullen komen.
KBC Bank NV noch enige andere vennootschap van de KBC-groep (of enige van hun aangestelden) kunnen aansprakelijk gesteld worden voor enige schade, rechtstreeks of onrechtstreeks, die het gevolg is van de toegang tot, de consultatie of het gebruik van de informatie en de gegevens vermeld in deze publicatie.

KBC Bank is een kredietinstelling naar Belgisch recht en staat onder het prudentieel toezicht van de Europese Centrale Bank (ECB, Sonnemannstrasse 22, 60314 Frankfurt am Main, Duitsland). Concreet oefent de Europese Centrale Bank het toezicht uit via een “Joint Supervisory Team” waarvan ook personeelsleden van de Nationale Bank van België (NBB, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be) deel uitmaken.
KBC Bank NV staat ook onder toezicht van de FSMA voor wat het toezicht op de gedragsregels en de financiële markten betreft (Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).
KBC Bank NV maakt deel uit van de KBC-groep. De website www.kbc.com bevat uitgebreide informatie over de KBC-groep.

Andere apps:

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Europese bedrijfsvertrouwen krijgt een stevige knauw

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Riksbank behoudt intentie om de rente te verhogen

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Europa wijst Italiaans budgetvoorstel af…

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.

Olie duikt opnieuw beneden $80 per vat.
We gebruiken cookies en soortgelijke technologieën om je een goedwerkende website aan te bieden die je surfervaring aangenamer maakt. We kunnen de website ook aanpassen aan je behoeften en je voorkeuren. Door verder te surfen, ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Wil je meer info? Of wil je dit niet?Klik hier.