Economic Research

Slider image
 • Duitsland moet een klein beetje Italiaanser worden

  ECONOMISCHE OPINIE - Terwijl de Italiaanse regering aftast hoe ver ze over de Europese schreef kan gaan met het vieren ...
 • Goed economisch rapport voor Macrons hervormingsbeleid

  ECONOMISCHE OPINIE - De Franse economie heeft te kampen met een aantal structurele problemen waaronder een dalende comp...
 • Economische Derby der Lage Landen: België-Nederland 0-5

  ECONOMISCHE OPINIES - Op 16 oktober spelen de Belgische Rode Duivels een vriendschappelijke voetbalinterland tegen het O...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS De wereldeconomie blijft in goede doen. Dat neemt niet weg dat de divergentie tussen regio’s en sectore...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Veranderend politiek klimaat en economische hervormingen in Latijns-Amerika

Veranderend politiek klimaat en economische hervormingen in Latijns-Amerika

ECONOMISCHE OPINIES – De drie grootste economieën van Latijns-Amerika bevinden zich in de ban van nationale verkiezingen. De Brazilianen gaan dit weekend naar de stembus voor de eerste ronde in een zeer onzekere en dramatische verkiezing. In Mexico boekte de linkse partij van toekomstig president Lopez Obrador bij de presidents- en parlementsverkiezingen in juli een verpletterende overwinning. Ten slotte strijdt de Argentijnse president Macri wanhopig tegen een economische crisis, zodat nu al zijn kansen op herverkiezing volgend jaar aan het slinken zijn. De economische en politieke verschillen tussen deze landen zijn duidelijk: Mexico doet het beter in termen van groei en marktprestaties. De onzekerheid die alle drie verkiezingen met zich meebrengen is niettemin terecht. Er heerst immers vooral de bezorgdheid dat een nieuw politiek tijdperk in deze landen hun toekomstige economische hervormingen zou kunnen belemmeren.

Lees de volledige opinie hier

Changing political winds and economic reforms in LatAm

ECONOMIC  OPINIONS – A wave of general elections for Latin America’s (LatAm’s) largest three economies is well underway. Brazil heads to the polls this weekend for the first round of voting in a highly uncertain and drama-filled election. In Mexico, President-Elect Lopez Obrador’s leftist party won the presidential and legislative election with a landslide victory in July. Finally, with Argentina’s President Macri desperately battling an economic crisis, his prospects for re-election next year are already on shaky ground. Economic and political differences between these countries are clear, with Mexico outperforming its peers in terms of growth and market performance. However, uncertainty stemming from all three elections is warranted, especially given concerns that a new political era in these countries could stymie progress in economic reforms.

Read the full opinion here

 

 

© 2018 KBC Groep |