Economic Research

Slider image
 • Duitsland moet een klein beetje Italiaanser worden

  ECONOMISCHE OPINIE - Terwijl de Italiaanse regering aftast hoe ver ze over de Europese schreef kan gaan met het vieren ...
 • Goed economisch rapport voor Macrons hervormingsbeleid

  ECONOMISCHE OPINIE - De Franse economie heeft te kampen met een aantal structurele problemen waaronder een dalende comp...
 • Economische Derby der Lage Landen: België-Nederland 0-5

  ECONOMISCHE OPINIES - Op 16 oktober spelen de Belgische Rode Duivels een vriendschappelijke voetbalinterland tegen het O...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS De wereldeconomie blijft in goede doen. Dat neemt niet weg dat de divergentie tussen regio’s en sectore...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Lokale overheden staan voor grote financiële uitdagingen

Lokale overheden staan voor grote financiële uitdagingen

ECONOMISCHE OPINIES – Op zondag 14 oktober trekken de Belgen naar de stembus om te beslissen wie er de komende zes jaren de gemeenten en provincies zullen besturen. De jongste jaren werden de financiën van deze lokale overheden opnieuw rechtgetrokken, na een lange periode van stevige begrotingstekorten. De verbetering is op zich uiteraard een goede zaak, maar verbergt wel grote budgettaire uitdagingen waarvoor de lokale besturen staan. Die houden verband met de vergrijzing van de bevolking en andere tendensen op maatschappelijk en ecologisch vlak. Het is belangrijk dat de lokale overheden voldoende kunnen blijven investeren en daarom moet het komend decennium worden ingezet op het verder verhogen van de efficiëntie van hun werking.

Lees de volledige opinie hier

 

Belgian local authorities face major financial challenges

ECONOMIC OPINIONS – Belgians go to the polls on Sunday 14 October to decide who will run the municipalities and provinces for the next six years. Local authority finances have been brought under control in recent years, following a prolonged period of hefty budget deficits. While undoubtedly a good thing, the improvement nevertheless disguises several major budget challenges facing local councils. These relate to the ageing population and to other social and ecological trends. It is important that local authorities can continue to invest sufficiently, which will require efforts in the decade ahead to further raise the efficiency of their operations.

Read the full opinion here

 

© 2018 KBC Groep |