Economic Research

Slider image
 • EU moet brexit-onderhandelingen stapsgewijs redden

  ECONOMISCHE OPINIES – De brexit-onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) moeten d...
 • Europese begrotingsregels: achillespees van de eurozone

  ECONOMISCHE OPINIES - Het najaar is begrotingstijd. Tegen 15 oktober moeten de EU-landen hun begroting voorleggen aan de...
 • EU moet brexit-onderhandelingen stapsgewijs redden

  ECONOMISCHE OPINIES - De brexit-onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) moeten dit...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS -Terwijl de Amerikaanse economie verrassend sterke groeiresultaten liet optekenen in het tweede kwartaal,...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Turbulente herfst in aantocht

Turbulente herfst in aantocht

ECONOMISCHE OPINIES – Na de droge zomer mogen we ons verwachten aan een turbulente herfst, economisch gesproken. Een aantal gebeurtenissen zullen de komende maanden kleuren. Elk op zich houden deze gebeurtenissen zowel risico’s als opportuniteiten in voor de wereldeconomie. Gecombineerd leveren ze een gevaarlijke cocktail op. De brexit-onderhandelingen, de Amerikaanse tussentijdse verkiezingen, normalisatie van het monetair beleid, de Italiaanse begroting en uitdagingen voor enkele belangrijke opkomende economieën zorgen voor een stevige economische agenda dit najaar. Het wordt uitkijken of na regen opnieuw zonneschijn volgt, ofwel dat regen de voorbode vormt van een stevige herfststorm.

 

Lees de volledige opinie hier.

 

Turbulent autumn is coming

ECONOMIC OPINIONS – After the dry and hot summer we can expect a turbulent autumn, from an economic perspective. A number of events will colour the next few months. Each of them contain risk elements as well as opportunities for the world economy. Combined these events imply a dangerous cocktail. The Brexit negotiations, the American mid-term elections, the normalization of monetary policy, the Italian budget and challenges in a number of important emerging markets will make sure this fall’s economic agenda is heavily loaded. One can wonder whether after the rain the sun will come again, or whether rain showers are just the harbinger to a heavy autumn storm.

 

Read the full opinion here.

© 2018 KBC Groep |