Economic Research

Slider image
 • EU moet brexit-onderhandelingen stapsgewijs redden

  ECONOMISCHE OPINIES – De brexit-onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) moeten d...
 • Europese begrotingsregels: achillespees van de eurozone

  ECONOMISCHE OPINIES - Het najaar is begrotingstijd. Tegen 15 oktober moeten de EU-landen hun begroting voorleggen aan de...
 • EU moet brexit-onderhandelingen stapsgewijs redden

  ECONOMISCHE OPINIES - De brexit-onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) moeten dit...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS -Terwijl de Amerikaanse economie verrassend sterke groeiresultaten liet optekenen in het tweede kwartaal,...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Perfecte storm brengt Argentinië in moeilijke papieren

Perfecte storm brengt Argentinië in moeilijke papieren

ECONOMISCHE OPINIES – Nog geen jaar geleden was Argentinië de lieveling van de financiële markten. Sinds eind 2015 had president Macri ingrijpende economische hervormingen doorgevoerd, die enthousiast werden onthaald door de financiële markten. Nu de Argentijnse munt dit jaar 50% van zijn waarde ten opzichte van de Amerikaanse dollar heeft verloren, zal de economie naar verwachting weer in een recessie terechtkomen. Bovendien blijft de inflatie hardnekkig hoog, en was zelfs een lening van 50 miljard dollar van het IMF niet voldoende om de marktvolatiliteit te bedaren. Een crisis zoals die van 2001 kan nog steeds worden vermeden, maar dit vereist een vastberaden reactie van de regering. Ze kan zich geen misstap meer veroorloven.

Lees de volledige opinie hier.

 

ECONOMIC OPINIONS – Less than a year ago, Argentina was the darling of financial markets. Since late-2015 President Macri had introduced sweeping economic reforms which were met with an abundance of market exuberance. Now the currency has lost 50% of its value versus the U.S. dollar this year, the economy is expected to slip back into a recession, inflation refuses to be reined in, and even a $50bn loan from the IMF has not been enough to quell market volatility. Avoiding a 2001-style crisis is still possible, but it will require deft and sure-footed responses from the government.

Read the full opinion here.

 

© 2018 KBC Groep |