Economic Research

Slider image
 • Duitsland moet een klein beetje Italiaanser worden

  ECONOMISCHE OPINIE - Terwijl de Italiaanse regering aftast hoe ver ze over de Europese schreef kan gaan met het vieren ...
 • Goed economisch rapport voor Macrons hervormingsbeleid

  ECONOMISCHE OPINIE - De Franse economie heeft te kampen met een aantal structurele problemen waaronder een dalende comp...
 • Economische Derby der Lage Landen: België-Nederland 0-5

  ECONOMISCHE OPINIES - Op 16 oktober spelen de Belgische Rode Duivels een vriendschappelijke voetbalinterland tegen het O...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS De wereldeconomie blijft in goede doen. Dat neemt niet weg dat de divergentie tussen regio’s en sectore...
U bent hier: Home » Uncategorized » EU moet brexit-onderhandelingen stapsgewijs redden

EU moet brexit-onderhandelingen stapsgewijs redden

ECONOMISCHE OPINIES – De brexit-onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) moeten dit najaar worden afgerond. Op 29 maart 2019 komt er immers een einde aan het Britse EU-lidmaatschap. Op z’n zachtst uitgedrukt lopen de onderhandelingen niet vlot, waarbij we veelal de interne Britse politieke chaos en verdeeldheid met de vinger wijzen. Toch valt ook de EU veel te verwijten. Het huidige politieke spel is ronduit schandalig, onprofessioneel en dreigt het VK en de EU grote economische schade te berokkenen. De EU moet proactief oplossingen uitwerken. Streven naar een alomvattend akkoord is onrealistisch en creëert grote onzekerheid en mogelijks onnuttige aanpassingskosten. Deelakkoorden en realistische planningen zijn essentieel. Hoog tijd voor een drastische andere aanpak.

Lees de volledige opinie hier.

EU should save Brexit negotiations step by step

ECONOMIC OPINIONS – The Brexit negotiations between the United Kingdom (UK) and the EU should be concluded by the end of this year. On 29 March 2019 the UK’s EU membership will officially be terminated. Currently, the negotiations aren’t going particularly smoothly, to say the least. Most often the British political chaos and divide is blamed for this situation. The current political negotiation game is shameful and unprofessional, with potentially dramatic consequences for both the UK and EU economy. It is the EU that has to step up its efforts by proposing new solutions proactively. In doing so, aiming for an all-inclusive separation deal is no longer realistic. Moreover, that aim is the cause of tremendous uncertainty at this moment, which causes possibly useless adaptation costs. Partial agreements, reached step by step, as well as realistic plannings are what we currently need. There should be a sense of urgency for a completely different approach.

Read the full opinion here.

© 2018 KBC Groep |