Economic Research

Slider image
 • Nobelprijs Economie wordt beter een prijs Menswetenschappen

  ECONOMISCHE OPINIES – Begin oktober wordt naar jaarlijkse gewoonte de Nobelprijs Economie uitgereikt. Dat de financië...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS Over het algemeen blijft de wereldeconomie sterk presteren. In de voorbije weken werden de groeiverschill...
 • EU moet brexit-onderhandelingen stapsgewijs redden

  ECONOMISCHE OPINIES – De brexit-onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) moeten d...
 • Europese begrotingsregels: achillespees van de eurozone

  ECONOMISCHE OPINIES - Het najaar is begrotingstijd. Tegen 15 oktober moeten de EU-landen hun begroting voorleggen aan de...
 • EU moet brexit-onderhandelingen stapsgewijs redden

  ECONOMISCHE OPINIES - De brexit-onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) moeten dit...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Poetin 4.0: Wordt het deze keer anders?

Poetin 4.0: Wordt het deze keer anders?

ECONOMISCHE OPINIE – Vladimir Poetin werd in maart voor de vierde keer verkozen tot president van de Russische Federatie. Als welkomstgeschenk ontving hij van de Amerikaanse president Trump een pakket nieuwe sancties tegen grote Russische oligarchen en hun bedrijven. Dit zal Poetins ambitieuze plan ondermijnen om de Russische economie te hervormen. Zelfs zonder de sancties leert het verleden dat de Russische economie allicht geen ingrijpende transformatie zal ondergaan. Daarom zal de Russische economie hoogstwaarschijnlijk sterk afhankelijk blijven van haar grondstoffensector, een economisch model dat gepaard gaat met aanhoudende institutionele zwakheden.

 

Lees de volledige opinie hier.

Putin 4.0: Is this time going to be different?

 

ECONOMIC OPINION – Vladimir Putin was elected President of the Russian Federation for the fourth time in March. As a welcome gift, he received a package of fresh sanctions from US President Trump targeting major Russian oligarchs and their companies. This will undermine his ambitious plan to reform the Russian economy introduced in his inaugural speech. Even without the sanctions, however, previous experience does not suggest that the Russian economy is to experience significant transformation. Therefore, the Russian economy will most likely remain heavily dependent on its commodity industries, i.e. an economic model that is associated with persistent institutional weaknesses.

 

Read the full opinion here.

© 2018 KBC Groep |