Economic Research

Slider image
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS - De recente cijfers wijzen erop dat de wereldconjunctuur nog steeds in goeden doen is. Dat neemt niet we...
 • OPEC+: vage afspraak om de productie te verhogen

  ECONOMISCHE OPINIES – Vrijdag en zaterdag vond in Wenen een ‘OPEC+’ -bijeenkomst plaats die nauwlettend in de gat...
 • Made in China … of toch niet helemaal?

  Het handelsconflict tussen de VS en haar handelspartners loopt steeds meer uit de hand. Ter verdediging van de genomen h...
 • Luidt de vervlakking van de rentecurve in de VS een recessie in?

  ECONOMISCHE OPINIES - De huidige economische expansie in de VS heeft tot nu toe 107 maanden geduurd. Het is de op één ...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS - De economische dynamiek in de ontwikkelde landen bleef in de voorbije weken uiteenlopen. In de VS waren e...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Poetin 4.0: Wordt het deze keer anders?

Poetin 4.0: Wordt het deze keer anders?

ECONOMISCHE OPINIE – Vladimir Poetin werd in maart voor de vierde keer verkozen tot president van de Russische Federatie. Als welkomstgeschenk ontving hij van de Amerikaanse president Trump een pakket nieuwe sancties tegen grote Russische oligarchen en hun bedrijven. Dit zal Poetins ambitieuze plan ondermijnen om de Russische economie te hervormen. Zelfs zonder de sancties leert het verleden dat de Russische economie allicht geen ingrijpende transformatie zal ondergaan. Daarom zal de Russische economie hoogstwaarschijnlijk sterk afhankelijk blijven van haar grondstoffensector, een economisch model dat gepaard gaat met aanhoudende institutionele zwakheden.

 

Lees de volledige opinie hier.

Putin 4.0: Is this time going to be different?

 

ECONOMIC OPINION – Vladimir Putin was elected President of the Russian Federation for the fourth time in March. As a welcome gift, he received a package of fresh sanctions from US President Trump targeting major Russian oligarchs and their companies. This will undermine his ambitious plan to reform the Russian economy introduced in his inaugural speech. Even without the sanctions, however, previous experience does not suggest that the Russian economy is to experience significant transformation. Therefore, the Russian economy will most likely remain heavily dependent on its commodity industries, i.e. an economic model that is associated with persistent institutional weaknesses.

 

Read the full opinion here.

© 2018 KBC Groep |