Economic Research

Slider image
 • Nobelprijs Economie wordt beter een prijs Menswetenschappen

  ECONOMISCHE OPINIES – Begin oktober wordt naar jaarlijkse gewoonte de Nobelprijs Economie uitgereikt. Dat de financië...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS Over het algemeen blijft de wereldeconomie sterk presteren. In de voorbije weken werden de groeiverschill...
 • EU moet brexit-onderhandelingen stapsgewijs redden

  ECONOMISCHE OPINIES – De brexit-onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) moeten d...
 • Europese begrotingsregels: achillespees van de eurozone

  ECONOMISCHE OPINIES - Het najaar is begrotingstijd. Tegen 15 oktober moeten de EU-landen hun begroting voorleggen aan de...
 • EU moet brexit-onderhandelingen stapsgewijs redden

  ECONOMISCHE OPINIES - De brexit-onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) moeten dit...
U bent hier: Home » Economische Opinies » OPEC+: vage afspraak om de productie te verhogen

OPEC+: vage afspraak om de productie te verhogen

ECONOMISCHE OPINIES – Vrijdag en zaterdag vond in Wenen een ‘OPEC+’ -bijeenkomst plaats die nauwlettend in de gaten werd gehouden. Hoewel de verwachte productiestijging is gerealiseerd, duidt het vaag geformuleerde slotcommuniqué op onenigheid binnen het kartel. De nadruk wordt gelegd op de terugkeer naar volledige naleving van de oorspronkelijke productieverlagingen. Terwijl de Iraanse interpretatie van de overeenkomst uitgaat van een beperkte toename van de productie binnen de individuele landenquota, interpreteren Saoedi-Arabië en Rusland de overeenkomst flexibeler en richten zij zich op de quota op groepsniveau. Daarom zal de totale productiestijging waarschijnlijk groter zijn dan aanvankelijk verwacht, tot 1 miljoen vaten per dag. Dat zal de spanningen op de markt verlichten en tegen eind 2018 tot lagere olieprijzen leiden.

Lees de volledige opinie hier.

 

OPEC+ meeting: vague agreement to boost output

 

ECONOMIC OPINIONS – On Friday and Saturday, a closely watched OPEC+ meeting took place in Vienna. Although the expected output increase has been delivered, the vaguely worded final communiqué – emphasizing the return to full compliance with original production cuts – suggests disagreements within the cartel. While the Iranian interpretation of the agreement anticipates a limited increase of output within the individual quotas, Saudi Arabia and Russia interpret the agreement more flexibly, targeting the group-level quota. Therefore, the overall increase in production is likely to be higher than initially expected, up to 1 million barrels per day, which will ease the market tension and lead to lower oil prices by the end of 2018.

Read the full opinion here.

© 2018 KBC Groep |