Economic Research

Slider image
 • Duitsland moet een klein beetje Italiaanser worden

  ECONOMISCHE OPINIE - Terwijl de Italiaanse regering aftast hoe ver ze over de Europese schreef kan gaan met het vieren ...
 • Goed economisch rapport voor Macrons hervormingsbeleid

  ECONOMISCHE OPINIE - De Franse economie heeft te kampen met een aantal structurele problemen waaronder een dalende comp...
 • Economische Derby der Lage Landen: België-Nederland 0-5

  ECONOMISCHE OPINIES - Op 16 oktober spelen de Belgische Rode Duivels een vriendschappelijke voetbalinterland tegen het O...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS De wereldeconomie blijft in goede doen. Dat neemt niet weg dat de divergentie tussen regio’s en sectore...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Eviva España… maar groeitopper niet immuun voor Italiaans scenario

Eviva España… maar groeitopper niet immuun voor Italiaans scenario

In 2017 was Spanje het eerste Zuid-Europese euroland waar de economie opnieuw het niveau van vóór de financiële crisis bereikte. Begin 2018 ging de groei door op zijn stevig elan. Spanje blijft de vruchten plukken van het herstelbeleid onmiddellijk na de crisis. Maar het is niet al goud wat blinkt. De sanering van de overheidsfinanciën en de hoge werkloosheid blijven belangrijke uitdagingen. Verdere economische hervormingen zijn nodig. De val van de minderheidsregering brengt evenwel in herinnering dat ook Spanje kampt met een versnipperd politiek landschap. Dankzij de betere economische fundamenten bleef Spanje tijdens de recente Italië-crisis grotendeels uit het vizier van internationale beleggers. Maar omdat het land veel meer dan Italië bij het buitenland in het krijt staat, is het potentieel kwetsbaarder voor het verlies van hun vertrouwen.

Lees de volledige opinie hier.

 

Eviva España… but growth champion not immune to Italian scenario

In 2017, Spain was the first southern European euro area country to see its real economy return to pre-financial crisis levels. At the beginning of 2018, growth momentum again proved to be robust. Spain continues to reap the benefits of the recovery policies that were implemented immediately after the crisis. But all that glitters is not gold. The consolidation of public finances and the high level of unemployment remain major challenges. Further economic reforms are needed. Furthermore, the fall of the minority government is a reminder that Spain has a fragmented political landscape. Thanks to better economic fundamentals, Spain remained largely out of focus for international investors during the recent Italian crisis. However, because the country is much more indebted to foreign entities than Italy, it is potentially more vulnerable to the loss of their confidence.

Read the full opinion here.

© 2018 KBC Groep |