Economic Research

Slider image
 • Duitsland moet een klein beetje Italiaanser worden

  ECONOMISCHE OPINIE - Terwijl de Italiaanse regering aftast hoe ver ze over de Europese schreef kan gaan met het vieren ...
 • Goed economisch rapport voor Macrons hervormingsbeleid

  ECONOMISCHE OPINIE - De Franse economie heeft te kampen met een aantal structurele problemen waaronder een dalende comp...
 • Economische Derby der Lage Landen: België-Nederland 0-5

  ECONOMISCHE OPINIES - Op 16 oktober spelen de Belgische Rode Duivels een vriendschappelijke voetbalinterland tegen het O...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS De wereldeconomie blijft in goede doen. Dat neemt niet weg dat de divergentie tussen regio’s en sectore...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Bank of Japan onuitputbare bron van wereldwijde liquiditeit

Bank of Japan onuitputbare bron van wereldwijde liquiditeit

ECONOMISCHE OPINIE – De Japanse centrale bank (Bank of Japan) startte in de jaren 90 als eerste belangrijke centrale bank een onconventioneel monetair beleid. Bij de keuze van haar beleidsmiddelen is de Bank of Japan veel verder gegaan dan haar collega’s in de VS en Europa. Desondanks zal de zij haar inflatiedoelstelling van 2% nog geruime tijd niet bereiken. Een einde van het huidige extreme monetaire beleid is bijgevolg niet in zicht. De Bank of Japan zal dan ook als enige een dergelijk beleid voeren wanneer de ECB in de nabije toekomst allicht haar aankoopprogramma laat uitdoven. Het Japanse monetaire beleid heeft niet alleen een impact op de binnenlandse economie, maar ook op de rest van de wereldeconomie. De wereldwijde liquiditeitscreatie zal immers nog geruime tijd aanzienlijk zijn.

Lees de volledige opinie hier.

Bank of Japan, inexhaustible source of global liquidity

ECONOMIC OPINION –

The Bank of Japan was the first major central bank to launch an unconventional monetary policy in the 1990s. In the choice of its policy instruments, the Bank of Japan has gone much further than its US and European counterparts. Nevertheless, it will not reach its inflation target of 2% for a long time to come. Consequently, there is no end in sight to the current extreme monetary policies. The Bank of Japan will, therefore, be the only one to pursue such a policy when the ECB phases out its asset purchasing programme in the near future. Japanese monetary policy has an impact not only on the domestic economy, but also on the rest of the world economy. As a result of the Bank of Japan’spolicies, global liquidity creation will be considerable for some time to come.

Read the full opinion here.

© 2018 KBC Groep |