Economic Research

Slider image
  • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

    BLIKVANGERS -Terwijl de Amerikaanse economie verrassend sterke groeiresultaten liet optekenen in het tweede kwartaal,...
  • OPEC+: vage afspraak om de productie te verhogen

    ECONOMISCHE OPINIES – Vrijdag en zaterdag vond in Wenen een ‘OPEC+’ -bijeenkomst plaats die nauwlettend in de gat...
  • Made in China … of toch niet helemaal?

    Het handelsconflict tussen de VS en haar handelspartners loopt steeds meer uit de hand. Ter verdediging van de genomen h...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Amerikaanse woningmarkt nog geen reden tot bezorgdheid

Amerikaanse woningmarkt nog geen reden tot bezorgdheid

ECONOMISCHE OPINIE – De huizenprijzen in de VS stijgen al enkele jaren vrij sterk, wat ons herinnert aan de financiële crisis. Een belangrijke vraag is dan ook of de Amerikaanse woningmarkt weer in de gevarenzone is beland. Naar onze mening is het nog te vroeg om de alarmbel te luiden. De maatstaven inzake waardering van de markt zijn nog een eind verwijderd van het oververhitte niveau van 2006. De betaalbaarheid van vastgoed in het bijzonder blijft hoog, al staat zij wel onder druk door de stijging van de hypotheekrentes. Verder is de schuldgraad van de Amerikaanse gezinnen sinds 2006 sterk gedaald en bevindt hun afbetalingslast zich op een historisch laag niveau.

Lees de volledige opinie hier.

 

US house prices no reason for concern yet

 

ECONOMIC OPINION – House prices in the US have been rising sharply for some years now, reminding us of the financial crisis. An important question therefore is whether the US housing market has entered the danger zone again. In our opinion, it’s too early to sound the alarm. Most metrics of price valuations indeed are still some way from returning to the overheated levels of 2006. In particular, housing affordability, although under pressure as mortgage rates are rising, remains elevated. Also, the current debt position of US households differs from the rapid growth until 2007. Since that year, the debt-to-income ratio has fallen sharply and, currently, debt payments of households are at an historically low level.

Read the full opinion here.

© 2018 KBC Groep |