Economic Research

Slider image
  • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

    BLIKVANGERS -Terwijl de Amerikaanse economie verrassend sterke groeiresultaten liet optekenen in het tweede kwartaal,...
  • OPEC+: vage afspraak om de productie te verhogen

    ECONOMISCHE OPINIES – Vrijdag en zaterdag vond in Wenen een ‘OPEC+’ -bijeenkomst plaats die nauwlettend in de gat...
  • Made in China … of toch niet helemaal?

    Het handelsconflict tussen de VS en haar handelspartners loopt steeds meer uit de hand. Ter verdediging van de genomen h...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Zonder beleidscoördinatie blijft Frans-Duitse as een strohalm

Zonder beleidscoördinatie blijft Frans-Duitse as een strohalm

ECONOMISCHE OPINIE – De verkiezing van Macron als Franse president, een jaar geleden, en de herverkiezing van Merkel als Duitse bondskanselier wakkerden de hoop aan dat de Frans-Duitse as opnieuw de motor van een sprong voorwaarts in de Europese integratie zou worden. Naast goede voornemens, kristalliseerde hun recente top evenwel ook verschillen in visie. Daarin is de uiteenlopende concurrentiekracht van beide landen herkenbaar. Een goede voedingsbodem voor hun Europese politieke ambities vergt dat beide politieke leiders in eigen land een beleid voeren dat hun economieën versterkt en in dezelfde richting stuurt. Zonder zo’n beleidscoördinatie blijft de Frans-Duitse as een strohalm.

Lees de volledige opinie hier.

Franco-German axis without policy coordination is clutching at straws

ECONOMIC OPINION – The election of Macron as French president a year ago and the re-election of Merkel as German Chancellor, rekindled hopes that the Franco-German axis would once again power a leap forward in European integration. Besides good intentions, however, the recent summit between them also laid bare differences in vision: differences that reflect the varying competitiveness of the two countries. A firm foundation for their European political ambitions requires both leaders to pursue policies in their respective countries that bolster their economies and that push in the same direction. Without policy coordination of this kind, the Franco-German axis is simply clutching at straws.

Read the full opinion here.

© 2018 KBC Groep |