Economic Research

Slider image
 • Duitsland moet een klein beetje Italiaanser worden

  ECONOMISCHE OPINIE - Terwijl de Italiaanse regering aftast hoe ver ze over de Europese schreef kan gaan met het vieren ...
 • Goed economisch rapport voor Macrons hervormingsbeleid

  ECONOMISCHE OPINIE - De Franse economie heeft te kampen met een aantal structurele problemen waaronder een dalende comp...
 • Economische Derby der Lage Landen: België-Nederland 0-5

  ECONOMISCHE OPINIES - Op 16 oktober spelen de Belgische Rode Duivels een vriendschappelijke voetbalinterland tegen het O...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS De wereldeconomie blijft in goede doen. Dat neemt niet weg dat de divergentie tussen regio’s en sectore...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Zonder beleidscoördinatie blijft Frans-Duitse as een strohalm

Zonder beleidscoördinatie blijft Frans-Duitse as een strohalm

ECONOMISCHE OPINIE – De verkiezing van Macron als Franse president, een jaar geleden, en de herverkiezing van Merkel als Duitse bondskanselier wakkerden de hoop aan dat de Frans-Duitse as opnieuw de motor van een sprong voorwaarts in de Europese integratie zou worden. Naast goede voornemens, kristalliseerde hun recente top evenwel ook verschillen in visie. Daarin is de uiteenlopende concurrentiekracht van beide landen herkenbaar. Een goede voedingsbodem voor hun Europese politieke ambities vergt dat beide politieke leiders in eigen land een beleid voeren dat hun economieën versterkt en in dezelfde richting stuurt. Zonder zo’n beleidscoördinatie blijft de Frans-Duitse as een strohalm.

Lees de volledige opinie hier.

Franco-German axis without policy coordination is clutching at straws

ECONOMIC OPINION – The election of Macron as French president a year ago and the re-election of Merkel as German Chancellor, rekindled hopes that the Franco-German axis would once again power a leap forward in European integration. Besides good intentions, however, the recent summit between them also laid bare differences in vision: differences that reflect the varying competitiveness of the two countries. A firm foundation for their European political ambitions requires both leaders to pursue policies in their respective countries that bolster their economies and that push in the same direction. Without policy coordination of this kind, the Franco-German axis is simply clutching at straws.

Read the full opinion here.

© 2018 KBC Groep |