Economic Research

Slider image
  • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

    BLIKVANGERS -Terwijl de Amerikaanse economie verrassend sterke groeiresultaten liet optekenen in het tweede kwartaal,...
  • OPEC+: vage afspraak om de productie te verhogen

    ECONOMISCHE OPINIES – Vrijdag en zaterdag vond in Wenen een ‘OPEC+’ -bijeenkomst plaats die nauwlettend in de gat...
  • Made in China … of toch niet helemaal?

    Het handelsconflict tussen de VS en haar handelspartners loopt steeds meer uit de hand. Ter verdediging van de genomen h...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Kredietlijn voor Argentinië is een verstandig initiatief

Kredietlijn voor Argentinië is een verstandig initiatief

ECONOMISCHE OPINIE – Argentinië krijgt de laatste tijd veel aandacht van investeerders en economische analisten door de aanzienlijke waardevermindering van de peso sinds eind april, de buitengewone maatregelen die de monetaire en fiscale autoriteiten als reactie daarop hebben genomen en het nieuws dat Argentinië heeft verzocht om een Stand-by Arrangement bij het IMF. Hoewel deze maatregelen van cruciaal belang waren om de neergang van de peso en de daling van het investeerdersvertrouwen op korte termijn een halt toe te roepen, moeten de voorwaarden met het IMF zorgvuldig worden geregeld om verdere tegenwind voor het precaire herstel van Argentinië te voorkomen.

Lees de volledige opinie hier.

Argentina’s credit line with the IMF is a wise move

ECONOMIC OPINION – Argentina is top of mind lately for investors and economic analysts given a significant depreciation of the peso since the end of April, extraordinary measures taken by the monetary and fiscal authorities in response, and news that Argentina has requested a Stand-by Arrangement with the IMF. Though these measures were crucial to stem the peso’s decline and shore-up investor confidence, conditions with the IMF should be carefully arranged to avoid further headwinds to Argentina’s still precarious recovery.

Read the full opinion here.

© 2018 KBC Groep |