Economic Research

Slider image
 • Duitsland moet een klein beetje Italiaanser worden

  ECONOMISCHE OPINIE - Terwijl de Italiaanse regering aftast hoe ver ze over de Europese schreef kan gaan met het vieren ...
 • Goed economisch rapport voor Macrons hervormingsbeleid

  ECONOMISCHE OPINIE - De Franse economie heeft te kampen met een aantal structurele problemen waaronder een dalende comp...
 • Economische Derby der Lage Landen: België-Nederland 0-5

  ECONOMISCHE OPINIES - Op 16 oktober spelen de Belgische Rode Duivels een vriendschappelijke voetbalinterland tegen het O...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS De wereldeconomie blijft in goede doen. Dat neemt niet weg dat de divergentie tussen regio’s en sectore...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Kredietlijn voor Argentinië is een verstandig initiatief

Kredietlijn voor Argentinië is een verstandig initiatief

ECONOMISCHE OPINIE – Argentinië krijgt de laatste tijd veel aandacht van investeerders en economische analisten door de aanzienlijke waardevermindering van de peso sinds eind april, de buitengewone maatregelen die de monetaire en fiscale autoriteiten als reactie daarop hebben genomen en het nieuws dat Argentinië heeft verzocht om een Stand-by Arrangement bij het IMF. Hoewel deze maatregelen van cruciaal belang waren om de neergang van de peso en de daling van het investeerdersvertrouwen op korte termijn een halt toe te roepen, moeten de voorwaarden met het IMF zorgvuldig worden geregeld om verdere tegenwind voor het precaire herstel van Argentinië te voorkomen.

Lees de volledige opinie hier.

Argentina’s credit line with the IMF is a wise move

ECONOMIC OPINION – Argentina is top of mind lately for investors and economic analysts given a significant depreciation of the peso since the end of April, extraordinary measures taken by the monetary and fiscal authorities in response, and news that Argentina has requested a Stand-by Arrangement with the IMF. Though these measures were crucial to stem the peso’s decline and shore-up investor confidence, conditions with the IMF should be carefully arranged to avoid further headwinds to Argentina’s still precarious recovery.

Read the full opinion here.

© 2018 KBC Groep |