Economic Research

Slider image
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS De economische dynamiek in de ontwikkelde landen bleef in de voorbije weken uiteenlopen. In de VS waren ...
 • Poetin 4.0: Wordt het deze keer anders?

  ECONOMISCHE OPINIE – Vladimir Poetin werd in maart voor de vierde keer verkozen tot president van de Russische Federat...
 • Bank of Japan onuitputbare bron van wereldwijde liquiditeit

  ECONOMISCHE OPINIE - De Japanse centrale bank (Bank of Japan) startte in de jaren 90 als eerste belangrijke centrale ban...
 • Amerikaanse woningmarkt nog geen reden tot bezorgdheid

  ECONOMISCHE OPINIE - De huizenprijzen in de VS stijgen al enkele jaren vrij sterk, wat ons herinnert aan de financiële ...
 • Eviva España… maar groeitopper niet immuun voor Italiaans scenario

  In 2017 was Spanje het eerste Zuid-Europese euroland waar de economie opnieuw het niveau van vóór de financiële crisi...
 • Crisissen terug van weggeweest

  Na enkele jaren van relatieve stabiliteit op de financiële markten krijgen ze opnieuw af te rekenen met een reeks van (...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS - De wereldeconomie blijft in goeden doen. Weliswaar brokkelde het vertrouwen in sommige landen verder af...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Donderwolken boven de Belgische economie

Donderwolken boven de Belgische economie

ECONOMISCHE OPINIE – Wij verwachten dat de huidige groeivertraging de voorbode is van een lagere economische groei in België voor het ganse jaar. Veel voorlopende indicatoren wijzen immers op een duidelijke afkoeling. Concreet herzien we onze groeiverwachting voor 2018 neerwaarts van 1,9% naar 1,6%. Onderliggend blijft ook het potentiële groeitempo voor de Belgische economie erg zwak. De oorzaken voor de groeiafkoeling in 2018 zijn vooral internationaal te zoeken, meer bepaald het zwakkere handelsklimaat en de duurdere olie, terwijl het lage groeipotentieel te wijten is aan interne factoren. De uitdaging om via structurele hervormingen de potentiële groei op te krikken blijft erg groot.

Lees de volledige opinie hier.

 

Dark clouds above the Belgian economy

ECONOMIC OPINION – We expect the current slowdown to be the prelude to lower economic growth in Belgium for the full year 2018. After all, many leading indicators point to a clear cooling off in the economy. In concrete terms, we are revising our GDP growth forecast for 2018 downwards from 1.9% to 1.6%. The potential growth rate for the Belgian economy, moreover, remains very weak. The reasons for the growth slowdown in 2018 are mainly international (in particular the weaker trade environment and more expensive oil), while the low growth potential is due to internal factors. The challenge of raising Belgium’s potential growth through structural reforms remains significant.

Read the full opinion here.

 

Les nuages s’amoncellent sur l’économie belge

OPINIONS ECONOMIQUES – KBC s’attend à ce que le ralentissement actuel de la croissance soit le précurseur d’un fléchissement de la croissance économique pour l’ensemble de l’année 2018 en Belgique. De nombreux indicateurs avancés, de même que nos propres modèles économiques, annoncent en effet un coup de frein marqué. Le rythme de croissance potentiel sous-jacent de l’économie belge est aussi très faible. Les raisons du ralentissement doivent être recherchées sur la scène internationale, tandis que le faible potentiel de croissance est dû à des facteurs internes.

Pour consulter le bulletin complet cliquez ici.

© 2018 KBC Groep |