Economic Research

Slider image
 • Vergrijzing zet vraagtekens bij voorspellingen voor productiviteitsgroei

  ECONOMISCHE OPINIE - De nieuwe langetermijnvoorspellingen van de Europese Commissie (EC) voorzien een nog sterkere verg...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS - De vertrouwensindicatoren vielen zowel in de ontwikkelde als in de opkomende economieën verder terug, na...
 • Vastgoedmarkt voorname bron van ongelijkheid in België

  ECONOMISCHE OPINIE - De voorbije decennia zorgde het alsmaar ongelijkere woningbezit in combinatie met de sterke prijsst...
 • Handelsconflict is voorbode van technologiestrijd

  ECONOMISCHE OPINIE - Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China slingert tussen escalatie en ontdooiing. D...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Nieuw TTIP: waardig alternatief voor een handelsoorlog

Nieuw TTIP: waardig alternatief voor een handelsoorlog

ECONOMISCHE OPINIES – De Trans-Atlantische handelsrelatie blijft de meest robuuste en gedifferentieerde handelsrelatie ter wereld, ondanks de indrukwekkende opmars van opkomende economieën. De huidige spanningen naar aanleiding van toenemend Amerikaans protectionisme dreigen vanuit Europa te worden beantwoord met een gelijkaardig protectionisme. Dat zou een historische vergissing zijn. Europa mag en moet zich weerbaar opstellen en dreigen met drastische tegenmaatregelen om paal en perk te stellen aan eenzijdige Amerikaanse handelsbelemmeringen. Maar tegelijk moet de EU een alternatief aanbieden aan de Verenigde Staten, namelijk toenemende integratie en samenwerking op het vlak van handel en investeringen. Met andere woorden: geef het Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) een nieuwe kans!

Lees de volledige opinie hier.

New TTIP: Worthy alternative to a trade war

 

ECONOMIC OPINIONS – The transatlantic trade relationship remains one of the strongest and most differentiated in the world, despite the impressive rise of emerging economies. There is a risk that the current tensions due to increasing US protectionism could be met with a comparable protectionism in Europe. However, this would constitute a historic mistake. Europe is within its rights to, and should, take a resilient stance and threatening countermeasures in order to limit unilateral US trade restrictions. However, at the same time, the EU should offer the United States an alternative, in the form of increased integration and cooperation in trade and investment. In other words: give the Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP) a second chance!

Read the full opinion here.

 

© 2018 KBC Groep |