Economic Research

Slider image
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS - De recente cijfers wijzen erop dat de wereldconjunctuur nog steeds in goeden doen is. Dat neemt niet we...
 • OPEC+: vage afspraak om de productie te verhogen

  ECONOMISCHE OPINIES – Vrijdag en zaterdag vond in Wenen een ‘OPEC+’ -bijeenkomst plaats die nauwlettend in de gat...
 • Made in China … of toch niet helemaal?

  Het handelsconflict tussen de VS en haar handelspartners loopt steeds meer uit de hand. Ter verdediging van de genomen h...
 • Luidt de vervlakking van de rentecurve in de VS een recessie in?

  ECONOMISCHE OPINIES - De huidige economische expansie in de VS heeft tot nu toe 107 maanden geduurd. Het is de op één ...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS - De economische dynamiek in de ontwikkelde landen bleef in de voorbije weken uiteenlopen. In de VS waren e...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Italië zet zichzelf een hak en schiet eurozone in de voet

Italië zet zichzelf een hak en schiet eurozone in de voet

ECONOMISCHE OPINIES – De uitslag van de recente verkiezingen in Italië maakt verdere economische hervormingen nagenoeg onmogelijk. Daardoor zetten de Italianen zichzelf een hak want dit bedreigt hun toekomstige welvaart. Zonder structurele economische versterking blijft Italië ook een latente bedreiging voor de stabiliteit van de eurozone. Het is immers de derde grootste economie in de eurozone met de grootste overheidsschuld in absolute waarde. De latente dreiging van potentieel gigantische financiële steun zal de structurele versterking van de eurozone, die de as Merkel-Macron beoogt, bemoeilijken. De verkiezingsuitslag is zo ook een schot in de Europese voet, doordat hij de plannen voor een versterking van de eurozone bemoeilijkt.

Lees de volledige opinie hier.

Italy shoots itself (and the euro area) in the foot

ECONOMIC OPINIONS – The results of the recent Italian elections render further economic reforms all but impossible. In voting as they did, the Italians have shot themselves in the foot, as their future prosperity is now in jeopardy. And without structural economic improvement, Italy also continues to pose a latent threat to the euro area. It is, after all, the third biggest economy in the monetary union, with the largest absolute public-sector debt. The risk of potentially colossal financial support will hinder the structural reinforcement of the euro area envisaged by the Merkel-Macron axis. In this way, the election result has shot Europe in the foot too, by complicating plans to bolster the euro area.

Read the full opinion here.

 

 

© 2018 KBC Groep |