Economic Research

Slider image
 • Nobelprijs Economie wordt beter een prijs Menswetenschappen

  ECONOMISCHE OPINIES – Begin oktober wordt naar jaarlijkse gewoonte de Nobelprijs Economie uitgereikt. Dat de financië...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS Over het algemeen blijft de wereldeconomie sterk presteren. In de voorbije weken werden de groeiverschill...
 • EU moet brexit-onderhandelingen stapsgewijs redden

  ECONOMISCHE OPINIES – De brexit-onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) moeten d...
 • Europese begrotingsregels: achillespees van de eurozone

  ECONOMISCHE OPINIES - Het najaar is begrotingstijd. Tegen 15 oktober moeten de EU-landen hun begroting voorleggen aan de...
 • EU moet brexit-onderhandelingen stapsgewijs redden

  ECONOMISCHE OPINIES - De brexit-onderhandelingen tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de Europese Unie (EU) moeten dit...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Italië zet zichzelf een hak en schiet eurozone in de voet

Italië zet zichzelf een hak en schiet eurozone in de voet

ECONOMISCHE OPINIES – De uitslag van de recente verkiezingen in Italië maakt verdere economische hervormingen nagenoeg onmogelijk. Daardoor zetten de Italianen zichzelf een hak want dit bedreigt hun toekomstige welvaart. Zonder structurele economische versterking blijft Italië ook een latente bedreiging voor de stabiliteit van de eurozone. Het is immers de derde grootste economie in de eurozone met de grootste overheidsschuld in absolute waarde. De latente dreiging van potentieel gigantische financiële steun zal de structurele versterking van de eurozone, die de as Merkel-Macron beoogt, bemoeilijken. De verkiezingsuitslag is zo ook een schot in de Europese voet, doordat hij de plannen voor een versterking van de eurozone bemoeilijkt.

Lees de volledige opinie hier.

Italy shoots itself (and the euro area) in the foot

ECONOMIC OPINIONS – The results of the recent Italian elections render further economic reforms all but impossible. In voting as they did, the Italians have shot themselves in the foot, as their future prosperity is now in jeopardy. And without structural economic improvement, Italy also continues to pose a latent threat to the euro area. It is, after all, the third biggest economy in the monetary union, with the largest absolute public-sector debt. The risk of potentially colossal financial support will hinder the structural reinforcement of the euro area envisaged by the Merkel-Macron axis. In this way, the election result has shot Europe in the foot too, by complicating plans to bolster the euro area.

Read the full opinion here.

 

 

© 2018 KBC Groep |