Economic Research

Slider image
 • Vergrijzing zet vraagtekens bij voorspellingen voor productiviteitsgroei

  ECONOMISCHE OPINIE - De nieuwe langetermijnvoorspellingen van de Europese Commissie (EC) voorzien een nog sterkere verg...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS - De vertrouwensindicatoren vielen zowel in de ontwikkelde als in de opkomende economieën verder terug, na...
 • Vastgoedmarkt voorname bron van ongelijkheid in België

  ECONOMISCHE OPINIE - De voorbije decennia zorgde het alsmaar ongelijkere woningbezit in combinatie met de sterke prijsst...
 • Handelsconflict is voorbode van technologiestrijd

  ECONOMISCHE OPINIE - Het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China slingert tussen escalatie en ontdooiing. D...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Italië zet zichzelf een hak en schiet eurozone in de voet

Italië zet zichzelf een hak en schiet eurozone in de voet

ECONOMISCHE OPINIES – De uitslag van de recente verkiezingen in Italië maakt verdere economische hervormingen nagenoeg onmogelijk. Daardoor zetten de Italianen zichzelf een hak want dit bedreigt hun toekomstige welvaart. Zonder structurele economische versterking blijft Italië ook een latente bedreiging voor de stabiliteit van de eurozone. Het is immers de derde grootste economie in de eurozone met de grootste overheidsschuld in absolute waarde. De latente dreiging van potentieel gigantische financiële steun zal de structurele versterking van de eurozone, die de as Merkel-Macron beoogt, bemoeilijken. De verkiezingsuitslag is zo ook een schot in de Europese voet, doordat hij de plannen voor een versterking van de eurozone bemoeilijkt.

Lees de volledige opinie hier.

Italy shoots itself (and the euro area) in the foot

ECONOMIC OPINIONS – The results of the recent Italian elections render further economic reforms all but impossible. In voting as they did, the Italians have shot themselves in the foot, as their future prosperity is now in jeopardy. And without structural economic improvement, Italy also continues to pose a latent threat to the euro area. It is, after all, the third biggest economy in the monetary union, with the largest absolute public-sector debt. The risk of potentially colossal financial support will hinder the structural reinforcement of the euro area envisaged by the Merkel-Macron axis. In this way, the election result has shot Europe in the foot too, by complicating plans to bolster the euro area.

Read the full opinion here.

 

 

© 2018 KBC Groep |