Economic Research

Slider image
  • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

    BLIKVANGERS -Terwijl de Amerikaanse economie verrassend sterke groeiresultaten liet optekenen in het tweede kwartaal,...
  • OPEC+: vage afspraak om de productie te verhogen

    ECONOMISCHE OPINIES – Vrijdag en zaterdag vond in Wenen een ‘OPEC+’ -bijeenkomst plaats die nauwlettend in de gat...
  • Made in China … of toch niet helemaal?

    Het handelsconflict tussen de VS en haar handelspartners loopt steeds meer uit de hand. Ter verdediging van de genomen h...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Handelsoorlog in staal en aluminium: de geschiedenis herhaalt zich

Handelsoorlog in staal en aluminium: de geschiedenis herhaalt zich

ECONOMISCHE OPINIES – President Trump kondigt aan dat hij de importtarieven op staal en aluminium bij presidentieel decreet zal verhogen. De verhoging geldt voor alle landen die exporteren naar de Verenigde Staten, hoewel de maatregel duidelijk een reactie is tegen oneerlijke Chinese handelspraktijken. De Verenigde Staten motiveren hun beslissing op basis van de nationale veiligheid. De tarieven op staal zullen stijgen met 25%, terwijl de tarieven op aluminium zullen toenemen met 10%. Deze aankondiging komt niet als een verrassing aangezien het debat hierover al enige tijd wordt gevoerd in de Verenigde Staten.

Om heel wat redenen is deze beslissing van Trump te betreuren. Lees de volledige opinie hier om meer te weten te komen.

ECONOMIC OPINIONS – President Trump has announced an executive order to raise import rates on steel and aluminium. The increase will apply to all countries that export to the United States, although the measure is clearly a response to unfair trade practices by China. The US government is defending the decision as being necessary for national security. The rates on steel will rise by 25% and those on aluminium by 10%. This announcement comes as no surprise, given that this has been the topic of debate in the United States for some time.

There are a great many reasons for regretting this decision by Trump. Read the full opinion here to find out more.

 

© 2018 KBC Groep |