Economic Research

Slider image
  • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

    BLIKVANGERS -Terwijl de Amerikaanse economie verrassend sterke groeiresultaten liet optekenen in het tweede kwartaal,...
  • OPEC+: vage afspraak om de productie te verhogen

    ECONOMISCHE OPINIES – Vrijdag en zaterdag vond in Wenen een ‘OPEC+’ -bijeenkomst plaats die nauwlettend in de gat...
  • Made in China … of toch niet helemaal?

    Het handelsconflict tussen de VS en haar handelspartners loopt steeds meer uit de hand. Ter verdediging van de genomen h...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Hoge aantal inactieven in België is zorgwekkend

Hoge aantal inactieven in België is zorgwekkend

ECONOMISCHE OPINIES – Hoewel de jobmotor op volle toeren draait, blijft het aandeel werkenden binnen de bevolking op beroepsactieve leeftijd in België erg laag. De verklaring ligt niet zozeer bij het aantal werklozen. Dat nam de voorbije jaren immers behoorlijk af in lijn met de betere conjunctuur. Achter de schermen schuilt nog een grote groep overige inactieven die (tijdelijk) geen werk (meer) zoeken. Om die (terug) aan boord te krijgen, is een brede aanpak van verdere arbeidsmarkthervormingen nodig.

Lees de volledige opinie hier.

 

High number of economically inactive persons in Belgium a cause for concern

Although the jobs motor is running at full tilt, the share of the Belgian working-age population who are in work is very low. The explanation lies not so much in the number of unemployed people, which has fallen sharply in recent years in line with the improving economy, but more in the large and less visible group of other economically inactive people who are (temporarily or permanently) not or no longer looking for work. Bringing these people (back) on board requires a broad approach involving further labour market reforms.

Read the full opinion here.

 

© 2018 KBC Groep |