Economic Research

Slider image
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS - De recente cijfers wijzen erop dat de wereldconjunctuur nog steeds in goeden doen is. Dat neemt niet we...
 • OPEC+: vage afspraak om de productie te verhogen

  ECONOMISCHE OPINIES – Vrijdag en zaterdag vond in Wenen een ‘OPEC+’ -bijeenkomst plaats die nauwlettend in de gat...
 • Made in China … of toch niet helemaal?

  Het handelsconflict tussen de VS en haar handelspartners loopt steeds meer uit de hand. Ter verdediging van de genomen h...
 • Luidt de vervlakking van de rentecurve in de VS een recessie in?

  ECONOMISCHE OPINIES - De huidige economische expansie in de VS heeft tot nu toe 107 maanden geduurd. Het is de op één ...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS - De economische dynamiek in de ontwikkelde landen bleef in de voorbije weken uiteenlopen. In de VS waren e...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Belastinghervorming in de VS komt op verkeerd moment

Belastinghervorming in de VS komt op verkeerd moment

ECONOMISCHE OPINIES – Een Amerikaanse belastinghervorming zit in de pijplijn. Het ultieme doel van het veelzijdige plan is om de economische groei stevig aan te wakkeren. Dit lijkt evenwel onrealistisch. Gegeven het laat-cyclische karakter van de Amerikaanse economie en het soort maatregelen, zal de groei-impuls beperkt zijn. Bovendien zal de Amerikaanse centrale bank haar beleid hoogst waarschijnlijk forser verkrappen om de budgettaire stimuli af te remmen, mocht de groei-impuls door de belastinghervorming onverwacht krachtig zijn. De maatregelen dreigen echter wel de al precaire overheidsfinanciën aanzienlijk verder te verslechteren. Ook in dat opzicht zijn de budgettaire stimuli dus allerminst optimaal getimed.

Lees de volledige opinie hier.

Tax reform in the US is poorly timed

ECONOMIC OPINIONS – US tax reform is in the pipeline. The ultimate goal of the multi-faceted plan is to boost economic growth significantly. However, this seems unrealistic. Given the late-cyclical nature of the US economy and the type of measures being proposed, the stimulus to growth will be limited. Moreover, the US central bank would most likely tighten its policy stance more aggressively than currently planned to curb the stimulating effects, should the tax reform unexpectedly provide a strong growth impulse. Besides, the measures threaten to worsen the already precarious public finances in the US. In this respect, too, the timing of the fiscal incentives is therefore far from optimal.

Read the full opinion here.

© 2018 KBC Groep |