Economic Research

Slider image
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS - De recente cijfers wijzen erop dat de wereldconjunctuur nog steeds in goeden doen is. Dat neemt niet we...
 • OPEC+: vage afspraak om de productie te verhogen

  ECONOMISCHE OPINIES – Vrijdag en zaterdag vond in Wenen een ‘OPEC+’ -bijeenkomst plaats die nauwlettend in de gat...
 • Made in China … of toch niet helemaal?

  Het handelsconflict tussen de VS en haar handelspartners loopt steeds meer uit de hand. Ter verdediging van de genomen h...
 • Luidt de vervlakking van de rentecurve in de VS een recessie in?

  ECONOMISCHE OPINIES - De huidige economische expansie in de VS heeft tot nu toe 107 maanden geduurd. Het is de op één ...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS - De economische dynamiek in de ontwikkelde landen bleef in de voorbije weken uiteenlopen. In de VS waren e...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Amerikaanse terugtrekking uit NAFTA zou geen verstandige beslissing zijn

Amerikaanse terugtrekking uit NAFTA zou geen verstandige beslissing zijn

ECONOMISCHE OPINIES – Al voor President Trump werd verkozen, sprak hij zijn ongenoegen uit over de huidige vorm van de Noord-Amerikaanse vrijhandelsovereenkomst (NAFTA) tussen de VS, Canada en Mexico. Bijgevolg zijn de heronderhandelingen snel van start gegaan. De algemene stemming in deze onderhandelingen is recent verslechterd en de bezorgdheid over de terugtrekking van de VS uit NAFTA is groter geworden. Het beëindigen van de handelsovereenkomst zou echter de verkeerde beslissing zijn voor de Amerikaanse economie. De gevolgen van NAFTA waren weliswaar niet allemaal positief, maar de voordelen van de handelsovereenkomst kwamen de hele economie ten goede. Bovendien zou vooral Mexico in het kader van een vijandige handelsrelatie de mogelijkheid hebben voor vergeldingsacties tegen de VS.

Lees de volledige opinie hier.

 

A US withdrawal from NAFTA would not be a wise decision

ECONOMIC OPINIONS – Already before President Trump was elected, he expressed his discontent about the current form of the North American Free Trade Agreement (NAFTA) between the US, Canada and Mexico. Consequently, renegotiation rounds started quickly. The general mood in these negotiations has recently deteriorated and concerns about the US withdrawing from NAFTA have become more legitimate. Leaving the trade deal would however be the wrong decision for the US economy. After all, although the consequences of NAFTA were not all roses, the benefits of the trade deal have been felt economy-wide. Furthermore, Mexico in particular would have ample room to retaliate against the US in the context of a hostile trade relationship.

Read the full opinion here.

 

© 2018 KBC Groep |