Economic Research

Slider image
 • Duitsland moet een klein beetje Italiaanser worden

  ECONOMISCHE OPINIE - Terwijl de Italiaanse regering aftast hoe ver ze over de Europese schreef kan gaan met het vieren ...
 • Goed economisch rapport voor Macrons hervormingsbeleid

  ECONOMISCHE OPINIE - De Franse economie heeft te kampen met een aantal structurele problemen waaronder een dalende comp...
 • Economische Derby der Lage Landen: België-Nederland 0-5

  ECONOMISCHE OPINIES - Op 16 oktober spelen de Belgische Rode Duivels een vriendschappelijke voetbalinterland tegen het O...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS De wereldeconomie blijft in goede doen. Dat neemt niet weg dat de divergentie tussen regio’s en sectore...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Amerikaanse terugtrekking uit NAFTA zou geen verstandige beslissing zijn

Amerikaanse terugtrekking uit NAFTA zou geen verstandige beslissing zijn

ECONOMISCHE OPINIES – Al voor President Trump werd verkozen, sprak hij zijn ongenoegen uit over de huidige vorm van de Noord-Amerikaanse vrijhandelsovereenkomst (NAFTA) tussen de VS, Canada en Mexico. Bijgevolg zijn de heronderhandelingen snel van start gegaan. De algemene stemming in deze onderhandelingen is recent verslechterd en de bezorgdheid over de terugtrekking van de VS uit NAFTA is groter geworden. Het beëindigen van de handelsovereenkomst zou echter de verkeerde beslissing zijn voor de Amerikaanse economie. De gevolgen van NAFTA waren weliswaar niet allemaal positief, maar de voordelen van de handelsovereenkomst kwamen de hele economie ten goede. Bovendien zou vooral Mexico in het kader van een vijandige handelsrelatie de mogelijkheid hebben voor vergeldingsacties tegen de VS.

Lees de volledige opinie hier.

 

A US withdrawal from NAFTA would not be a wise decision

ECONOMIC OPINIONS – Already before President Trump was elected, he expressed his discontent about the current form of the North American Free Trade Agreement (NAFTA) between the US, Canada and Mexico. Consequently, renegotiation rounds started quickly. The general mood in these negotiations has recently deteriorated and concerns about the US withdrawing from NAFTA have become more legitimate. Leaving the trade deal would however be the wrong decision for the US economy. After all, although the consequences of NAFTA were not all roses, the benefits of the trade deal have been felt economy-wide. Furthermore, Mexico in particular would have ample room to retaliate against the US in the context of a hostile trade relationship.

Read the full opinion here.

 

© 2018 KBC Groep |