Economic Research

Slider image
 • Handelsakkoord met EU is essentieel voor het VK

  ECONOMISCHE OPINIES - De Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk (VK) slaagden erin de eerste fase van de brexit-o...
 • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

  BLIKVANGERS - 2017 zal worden geboekstaafd als een jaar van opmerkelijk sterke groei in de wereldeconomie. De meest rec...
 • Amerikaanse arbeidsmarkt minder krap dan het lijkt

  ECONOMISCHE OPINIES - Op het eerste gezicht suggereren de Amerikaanse arbeidsmarktindicatoren een krapte die zich snel o...
 • Ondanks brexit blijft VK attractief voor internationale investeerders

  ECONOMISCHE OPINIES - De onzekerheid rond de brexit-onderhandelingen zet de Britse economie onder druk. Het tekort op de...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Amerikaanse terugtrekking uit NAFTA zou geen verstandige beslissing zijn

Amerikaanse terugtrekking uit NAFTA zou geen verstandige beslissing zijn

ECONOMISCHE OPINIES – Al voor President Trump werd verkozen, sprak hij zijn ongenoegen uit over de huidige vorm van de Noord-Amerikaanse vrijhandelsovereenkomst (NAFTA) tussen de VS, Canada en Mexico. Bijgevolg zijn de heronderhandelingen snel van start gegaan. De algemene stemming in deze onderhandelingen is recent verslechterd en de bezorgdheid over de terugtrekking van de VS uit NAFTA is groter geworden. Het beëindigen van de handelsovereenkomst zou echter de verkeerde beslissing zijn voor de Amerikaanse economie. De gevolgen van NAFTA waren weliswaar niet allemaal positief, maar de voordelen van de handelsovereenkomst kwamen de hele economie ten goede. Bovendien zou vooral Mexico in het kader van een vijandige handelsrelatie de mogelijkheid hebben voor vergeldingsacties tegen de VS.

Lees de volledige opinie hier.

 

A US withdrawal from NAFTA would not be a wise decision

ECONOMIC OPINIONS – Already before President Trump was elected, he expressed his discontent about the current form of the North American Free Trade Agreement (NAFTA) between the US, Canada and Mexico. Consequently, renegotiation rounds started quickly. The general mood in these negotiations has recently deteriorated and concerns about the US withdrawing from NAFTA have become more legitimate. Leaving the trade deal would however be the wrong decision for the US economy. After all, although the consequences of NAFTA were not all roses, the benefits of the trade deal have been felt economy-wide. Furthermore, Mexico in particular would have ample room to retaliate against the US in the context of a hostile trade relationship.

Read the full opinion here.

 

© 2017 KBC Groep |