Economic Research

Slider image
  • Diversiteit in samenlevingsvormen onderschat in beleid

    ECONOMISCHE OPINIES - De voorbije decennia zijn huishoudens hard veranderd. Het klassieke ‘huwelijksgezin’ met mama,...
  • Economische Vooruitzichten – Economic Perspectives – Perspectives économiques

    BLIKVANGERS • De meest opvallende gebeurtenis van de voorbije weken was de sterke opstoot van de lange rente in de VS...
  • Britse economie vecht tijdelijk terug tegen brexit

    KBC ECONOMISCHE OPINIE - De Britse economie presteerde opvallend sterk op het einde van 2017. Dit bewijst dat de Britse...
U bent hier: Home » Economische Opinies » Vis noch Vlees: Voedingsprijzen in België volgen diverse trends

Vis noch Vlees: Voedingsprijzen in België volgen diverse trends

ECONOMISCHE OPINIE – Dagen zonder vlees. 40 dagen minder vlees en vis. Dit zijn mooie symbolische acties voor het milieu. En wat minder vlees is allicht goed voor onze eigen gezondheid. Maar is het ook goed voor onze portemonnee? Vaak wordt wel eens geklaagd over de hoge prijzen voor vlees en vis in de Belgische winkels. Nu de Belgische inflatie bijna 3% bedraagt, is het toch goed om weten of onze goede intenties in deze 40 dagen met minder vlees en vis ook financieel interessant zijn. Wel, rijk zullen we van deze actie niet worden, maar het leert ons wel iets over voedingsprijzen in België. Een analyse van de gemiddelde prijsevoluties van voedingsproducten in België over een langere periode kan zelfs helpen om de stijgende kosten van ons eigen levensonderhoud (beter) onder controle te houden door ons voedingspatroon structureel te wijzigen.

Lees de volledige opinie hier.

 

 

© 2018 KBC Groep |